I meni je nešto žao tog žakoa. Nema klasičan kavez već je u izlogu od pleksiglasa. Ko zna kako je uplašen,tu gomili ljudi stalno cirkuliše, gleda u njega, kucka o staklo...
Mislim da nisi u pravu. Ja sam otprilike jednom mesečno u Pet Centru, i svaki put kada sam tamo bio taj je žako bio razigran i izgledao je sasvim pristojno. Ok, na ovim fotkama izgleda malo smoreno, ali ne može biti non stop kao na baterije ;) Jedino što me je iznerviralo je to što mu je pojilica nedopustivo prljava

Sve u svemu te ptice tamo imaju zadovoljavajuće uslove, samo nisam siguran ko će dati 150 000 din za tog Žakoa, no dobro...
Ovih dana nisam bio u prilici da idem u Pet Centar ili Star Pet kako bi kupio pesak-podlogu za kaveze, pa sam obišao obližnje pet shopove... U oba su me gledali kao da tražim jaja ptice dodo

U prvom, u Vinči, imaju jednog lepog velikog aleksa, koji je pomalo zapušten, a kavez u kojem se nalazi i higijena uopšte je katastrofa! izašao sam glavom bez obzira, jer bih jedino mogao da

Sve je meni jasno, nemaju vremena, želje, slabe plate, promet nikakav... ali da mu ne može neko oprati pojilicu i hranilicu s vremena na vreme i da su na dnu brdo novina i izmeta, pa za to bi ih podavio!
Drugi pet shop u blizini prvog je malo bolji, odn. imali su samo nimfu i rozelu, baš lepe ptice, ali opet rozela sa stajalice kaki pravo u posudu za vodu

U pet shopove ne treba ni zalaziti... Kada sam ja bio klinac, papige sam mogao videti samo na tv-u i ponekad u pet shopu negde u gradu, pa mi je to bio doživljaj, a sada internet, forumi, youtube, odgajivači...